نشريۀ روسي "آرگومنتي آي فکتي" با اشاره به اين که جزئيات بعضي از مسايل مورد گفتگوي پوتين و اردوغان هنوز افشا نشده است،احتمال داد که مسير بحران سوريه تغيير کند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در مقاله اي در نشريه "آرگومنتي آي فکتي" آمده است که با وجود تمرکز بر مباحث اقتصادي که موضوع مذاکرات اوليۀ دو طرف بود، رئيس جمهور ترکيه و روسيه در نشست روز نهم آگوست خود که پشت درهاي بسته برگزار شد، به بررسي مسألۀ سوريه پرداختند.
کاهش تجارت نفت ترکيه با داعش
ويکتور ناديين رايوسکي، مدير آکادمي مطالعات سياسي و اجتماعي منطقۀ درياي سياه و خزر، در اين زمينه مي گويد: «اردوغان همچنان مخالف بشار اسد است و اصرار به رفتن او دارد اما در حال حاضر ناچار است علاوه بر حمايت از مخالفان اسد، تلاش خود را براي مبارزه با تروريسم به خصوص داعش نشان دهد. از اين رو داعش به دليل کاهش حجم تجارت نفت و مشکلاتي که عناصر تروريستي در ترکيه با آن روبرو هستند، از دست مقامات ترک خشمگين است».
نقش اردوغان در کاهش تجارت نفت به جنگنده هاي روسي مربوط است که بيش از دو هزار خودروي نفتکش از مجموع دوازده هزار خودرويي را که در قاچاق نفت به کار مي رود، منهدم کرده اند.
آمادگي ترکيه براي بستن مرزها به روي داعش
وي مي افزايد: «معتقدم که ترک ها از حمايت برخي گروه هاي طايفه اي نزديک به خودشان از جمله ترکمن ها دست برنمي دارند و از طرفي آمادگي بستن مرز براي پيچيده کردن اوضاع داعش را دارند».
در مقالۀ اين نشريه در پاسخ به اين سوال که آيا روسيه دست از حمايت کردها در سوريه برخواهد داشت يا خير، از قول "يوگني ساتانووسکي"، مدير آکادمي خاورميانه،آمده است: «در مقايسه با ترکيه، روسيه در سوريه برگ هاي برندۀ بيشتري دارد. از اين رو از مواضع خود دست نخواهد کشيد. مشخص است که حملات هوايي بسيار دقيق، باعث برگرداندن رمق به ارتش سوريه شد. بعد از کودتاي نافرجام ترکيه، افسران ارتش ترکيه که در مواضع معارضان مسلح سوري در مناطق مختلف حضور داشتند، فراخوانده شدند و گرنه هم اکنون مانند افسران سعودي در محاصره بودند».
راه حل هاي ميانه مي تواند به اين صورت باشد که اردوغان از حمايت جبهة النصره و شرکاي تجاري اش در داعش دست بردارد و در مقابل، بشار اسد علاوه بر تضمين امنيت ترکمان هاي مخالف خود، در دولت آيندۀ سوريه به آنها جايگاه و مسئوليت هاي محلي به آنان اعطا کند.
منبع:العالم